0,00 kr. 0
Kurv

Ingen varer i kurven.

0,00 kr. 0
Kurv

Ingen varer i kurven.

Roskilde – nu med en smule flere drømme?

Skrevet af:
Nils Boesen

Tilbage i Juni-sommerhedens tørke havde vi samlet en række frivillige og medlemmer til at dele deres holdninger til Roskilde kommunes planstrategi 2023-27 – ved navn “Ros Drøm”. Det endte ud i høringssvaret “Ros Drøm – og storesøster Kats mange spørgsmål”, samt deltagelse i flere borgermøder. Nu i Oktoberblæsten er den endelige planstrategi blevet vedtaget – og spørgsmålet er altså hvor meget blev ændret?

Høringssvaret fra arbejdsgruppen blev tidligere opsummeret som “Drøm større Roskilde”. Nogle af de punkter der særligt ønskedes var:

  • at byrådet har mod til at drømme større og mere gennemgribende om den grønne omstilling, 
  • at invitationen til samarbejde bliver gjort mere håndgribelig ved ærligt at formidle, hvor byrådet helt konkret har brug for hjælp fra andre aktører i kommunen, 
  • at det bliver mere tydeligt, hvad byrådet mener med begrebet bæredygtighed, 
  • at byrådet formidler, hvordan kommunen selv vil arbejde videre med at realisere visionerne, herunder den kommende kommuneplan-revision vil blive brugt til at fremme den grønne omstilling

Vil du læse mere baggrund for dokumentets udarbejdelse, kan du begynde her.

Ligesom høringssvarets individuelle punkter er det jo lidt af en smagssag om man synes dokumentet har skabt handlekraft og drømme i kommunens planafdeling. Derfor vil vi foreslå at man selv tager et kig og sammenligner de to dokumenter vedhæftet herunder – forskellene kan måske forbløffe:

Her er det dokument der blev udarbejdet som et høringssvar til kommunens planstrategi. Høringssvaret er udarbejdet oven på den foreslåede planstrategi, så du ikke behøver læse det dokument:


Ros Drøm og Storesøster Kats mange spørgsmål

Her finder du den endegyldige planstrategi “Ros Drøm”, som gælder fra 2023-2027.


Den vedtagede planstrategi

Andre nyheder du kunne være interesseret i

Klimaministeren opfordres til at sikre udfasning af gasfyrene
Læs mere
Hvorfor er lokal klimahandling vigtig?
Læs mere
Lad os få mere end en affaldsplan
Læs mere
Kontakt

Mail: info@go-roskilde.dk
Telefon: 20 76 00 26
Kongemarken 30, 4000 Roskilde
CVR 43118935

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev