0,00 kr. 0
Kurv

Ingen varer i kurven.

0,00 kr. 0
Kurv

Ingen varer i kurven.

Drøm større, Roskilde

Skrevet af:
Nils Boesen

Vi er igang med at forholde os til Byrådets forslag til en ny Planstrategi og har deltaget i et par af de borgermøder, der afholdes under den offentlige høring, ligesom vi vil indsende et høringssvar fra de, der har deltaget. Selvom en planstrategi er et lidt pudsigt dokument, der opererer på et ret abstrakt niveau og ikke rigtig lægger op til konkrete handlinger, er der flere gode grunde til, at vi er gået ind i opgaven:

  • I forordet til Planstrategien beskrives klima- og biodiversitetskrisen som den primære bagkulisse for Planstrategiens indhold, og planen er gennemsyret af begrebet ‘bæredygtighed’.  
  • Det fremgår af dokumentet, at byrådet ønsker at bruge den offentlige høring til at invitere til forskelligartede samarbejder for sammen at realisere visionen for en bæredygtig fremtid. Det vil vi gerne være med i.
  • Samtidigt bliver der i Planstrategien meget sympatisk eksperimenteret med at formidle dele af visionen som håndgribelige og virkelig smukt illustrerede fremtidsbilleder – oplevet af barnet Ro og hans farmor.

I gruppen der har diskuteret planen og deltaget i nogle af borgermøderne kunne vi dog ønske os flere ting af Planstrategien: 

  • at byrådet har mod til at drømme større og mere gennemgribende om den grønne omstilling, 
  • at invitationen til samarbejde bliver gjort mere håndgribelig ved ærligt at formidle, hvor byrådet helt konkret har brug for hjælp fra andre aktører i kommunen, 
  • at det bliver mere tydeligt, hvad byrådet mener med begrebet bæredygtighed, 
  • at byrådet formidler, hvordan kommunen selv vil arbejde videre med at realisere visionerne, herunder den kommende kommuneplan-revision vil blive brugt til at fremme den grønne omstilling

Lidt baggrund:

Vi har forstået konceptet ‘planstrategi’ således, at en planstrategi er et dokument, der både på visionær vis skal sætte den overordnede retning for et nyt byråds forestående 4-årige valgperiode, og samtidigt skal fungere som et oplæg til, hvordan kommuneplanen efterfølgende skal revideres. Fordi en kommuneplan handler om, hvordan fysiske arealer må anvendes, kommer disponering af de fysiske arealer også hurtigt til at fylde en hel del i en planstrategi, hvilket kan få byrådets samlede vision til at fremstå lidt med en slagside/skævvridning mod det fysiske. 

Andre nyheder du kunne være interesseret i

Hvorfor er lokal klimahandling vigtig?
Læs mere
Lad os få mere end en affaldsplan
Læs mere
Invitation til Roskilde Spiser Grønt 2024
Læs mere
Kontakt

Mail: info@go-roskilde.dk
Telefon: 20 76 00 26
Kongemarken 30, 4000 Roskilde
CVR 43118935

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev