0,00 kr. 0

Kurv

Ingen varer i kurven.

0,00 kr. 0

Kurv

Ingen varer i kurven.

Om blærede bælgfrugter og om at aflure velsmagen af curry

Skrevet af:
Nils Boesen

I efteråret udbød vi aftenskole-kurset ”Blærede Bælgfrugter”. 11 tilmeldte sig kurset, der blev afholdt i skolekøkkenet på Absalon Skole med Krutika Mathu som lærer. Krutika kommer fra Tamil Nadu og har bragt den rige vegetariske sydindiske madkultur med sig til Gundsømagle og omegn.

Bælgfrugter er vigtige kilder til protein – og fokus i undervisningsforløbet var at lære en (indisk inspireret) måde at bruge bælgfrugterne på i den daglige madlavning. I kurset nåede vi omkring ingrid ærter, kidney beans, kikærter, hvide bønner, sorte bønner, linser og butter beans – og vi nåede omkring forskellige currys. Vi lærte at snitte friske grønsager i bidder så små, som ingen af os før havde prøvet, og lærte, hvor vigtigt det er for smagen i en curry. Og vi lærte at bruge krydderier som asiatisk laurbær, kanel, nellike, kardemomme, spidskommen, sennep og koriander – og ikke mindst kunsten at bruge dem i den rigtige rækkefølge for at aflure dem maksimal velsmag hver især. Efter hver kursusgang fik deltagerne tilsendt kursusgangens opskrifter incl. grundig vejledning.

Efter det hårde arbejde med krydderblandinger, snitning, kogning og stegning blev det tilberedte mad nydt i fællesskab – og Grønt Omstillingsforbund – Roskilde gav et glas vin til maden.

Vi håber og regner med at gentage kurset i forårsmånederne – hold øje med vores nyhedsbrev og events her på hjemmesiden.

   
   
     

Andre nyheder du kunne være interesseret i

De 23 lokale planer under den grønne trepart er nu næsten på plads – dog ikke enighed i Roskilde
Læs mere
Elever planter for fremtiden
Læs mere
Lokal, fælles energi til el og varme?
Læs mere
Kontakt

Mail: info@go-roskilde.dk
Telefon: 20 76 00 26
Kongemarken 30, 4000 Roskilde
CVR 43118935

Følg os

Tilmeld nyhedsbrev