
I efteråret udbød vi aftenskole-kurset ”Blærede Bælgfrugter”. 11 tilmeldte sig kurset, der blev afholdt i skolekøkkenet på Absalon Skole med Krutika Mathu som lærer. Krutika kommer fra Tamil Nadu og har bragt den rige vegetariske sydindiske madkultur med sig til Gundsømagle og omegn.
Bælgfrugter er vigtige kilder til protein – og fokus i undervisningsforløbet var at lære en (indisk inspireret) måde at bruge bælgfrugterne på i den daglige madlavning. I kurset nåede vi omkring ingrid ærter, kidney beans, kikærter, hvide bønner, sorte bønner, linser og butter beans – og vi nåede omkring forskellige currys. Vi lærte at snitte friske grønsager i bidder så små, som ingen af os før havde prøvet, og lærte, hvor vigtigt det er for smagen i en curry. Og vi lærte at bruge krydderier som asiatisk laurbær, kanel, nellike, kardemomme, spidskommen, sennep og koriander – og ikke mindst kunsten at bruge dem i den rigtige rækkefølge for at aflure dem maksimal velsmag hver især. Efter hver kursusgang fik deltagerne tilsendt kursusgangens opskrifter incl. grundig vejledning.
Efter det hårde arbejde med krydderblandinger, snitning, kogning og stegning blev det tilberedte mad nydt i fællesskab – og Grønt Omstillingsforbund – Roskilde gav et glas vin til maden.
Vi håber og regner med at gentage kurset i forårsmånederne – hold øje med vores nyhedsbrev og events her på hjemmesiden.